Animal Kingdom

Product Componist: William Vean
Product Media: Harmonie/Fanfare set

Animal Kingdom

William Vean neemt u mee in de fascinerende en verrassende wereld van het dierenrijk. Naast leuke speelmuziek vol ”special effects”, is deze compositie zeer educatief van opzet.Als interessant inhoudelijke zaken komen onder andere aan de orde – het in swing spelen (triolen feeling), chromatiek, flatterzunge, zigeunertoonsoort, afwisselende maatsoorten en natuurlijk dynamiek en articulatie. Tevens lopen de melodielijnen zowel door alle 4 de stemmen als alle percussie partijen, zodat iedere muzikant de gelegenheid krijgt om te soleren dan wel te begeleiden.Een aanrader voor uw jeugdorkest! De dierenwereld spreekt muzikaal gezien altijd tot de verbeelding. William Vean heeft op bijzondere wijze een aantal dieren neergezet. De componist weet op een bijzondere wijze elementen uit het dagelijkse leven muzikaal vorm te geven. Zijn muziek is daarom erg beeldend, de problemen aanwijsbaar maar de oplossingen zijn creatief. Voor blazers bijzonder interessant door de bijzondere speelmanieren maar het slagwerk is ook bedeeld met een aantal ‘special effects’. Kevin Kangaroo – Het springerige karakter wordt door verschillende stemmen neergezet. De swingende speelstijl benadrukt de karakteristieke bewegingen van de kangoeroe. Let op de specifieke swingstijl. Heel goed te oefenen met toonladders.Eddy Elephant – Voor sommige kleinere faunagenoten elke keer weer een beproeving maar voor Eduard (Eddy voor vrienden en intimi) is dit zijn dagelijkse wandelingetje. Giro 224544 t.b.v. de geleden schade.Baldrick Bat – De vleermuis Baldrick is een mysterieus type. Dat mysterieuze aspect wordt auditief weergegeven door het snel indrukken van ventielen en kleppen, ondersteund door slagwerkeffecten.Curtis Camel – De kameel Curtis hobbelt verveeld door de woestijn. Het idee dat zijn horizon niet zal veranderen doet hem niets meer. Hij heeft zich verzoend met zijn lot. Oriëntaalse klanken worden voorgesteld en benadrukt door de zigeunertoonladder.Betty Butterfly – De vlinder Betty fladdert sierlijk en onbezorgd door de tuin van bloem tot bloem. Haar lijfspreuk: Carpe Diem (Pluk de dag). Betty is een eendagsvlinder. Marvin Monkey – een swingende aap houdt de gemoederen danig bezig. Ook de orkestleden staan voor aap maar wat te denken van uw publiek.Elk deel heeft zijn moeilijkheden en uitdagingen. Belangrijk in het 1e deel is het ‘in swing’ spelen (trioolmatig). Dit is goed te oefenen met behulp van toonladders. In het tweede deel is het samenspel en de balans (hoofd- en bijzaken) van groot belang.In ‘Baldrick’ zal een duidelijke uitleg van de te spelen effecten resultaat opleveren. ‘Nieuwe’ geluiden zijn uiteraard welkom. De kameel Curtis introduceert de zigeunertoonladder. Een uitleg hiervan zal verheldering geven. Interessant in dit deel zijn de maatwisselingen. Lichte benadrukking van de eerste tel van de maat geeft dit deel zijn charme. Marvin Monkey brengt weer het in het eerste deel al ge?ntroduceerde swingritme afgewisseld met een gedeelte ‘straight’ waarbij aandacht voor chromatiek en articulatie.TIP Een verteller zal het werk zeker meerwaarde geven.

Gevonden zoekresultaten van Animal Kingdom op YouTube: